Sofia Wistam

Sofia Wistam

Sofia Wistam arbetar som fotograf, programledare och producent. Vad hon är mest känd för är svårt att säga för att hon har lyckats med allt hon har arbetat med. Hon började arbeta vid artonårsåldern som fotograf, hon arbetade främst med artister. Några av artisterna som hon har samarbetat med är bland andra Agnetha Fältskog, Carola, Jerry Williams och Orup. Efter några år bestämde hon sig för att sadla om och började sin karriär inom tv. Wistam började med barnprogrammet Soffipropp, där hon var en superhjälte som bekämpade onda skurkar. Detta var bara början i hennes tv-karriär. Sedan dess har Sofia Wistam gjort mängder av olika tv-program.

Sofia Wistam som programledare

Sofia Wistam har gjort många olika tv-program. Det hon är mest känd för de senaste åren är ”Sofias änglar”. Detta program handlar om människor i nöd, där Sofias änglar rycker ut och hjälper på flera sätt. De drabbade hamnar i kris när ödet, olycka eller sjukdom slår till. Då erbjuder Sofias änglar stöd, tröstar, bidrar med goda idéer och hantverkskunskaper. Deltagarna får bland annat hjälp i hemmen med sånt som måste fixas till som renoveringar och många gånger leder det till ett helt nya hem. Sofias änglar hjälper dessa människor att gå vidare. Man kan säga att de gör livet enklare för dessa människor!

Andra tv-program som Sofia Wistam har gjort är bland annat ”När och Fjärran”, ”Stadskampen”, ”Fame Factory” och ”Wipeout”. Ett relativt nytt program som hon har medverkat i är ”Fest hos Bindefeld”. Festfixaren Micael Bindefeld har ett eget tv-program där han får hjälp av Sofia och Pernilla Wahlgren. I programmet bjuder han in gäster till sitt sommarhus och där bjuds det på middag. Programmet handlar om hur man planerar och genomför en fest. De ger information och goda råd om allt från hur man väljer ut råvaror från trädgårdslandet till hur man dukar borden och hur man med enkla medel kan skapa en härlig middagsstämning.

Sofia Wistam har haft en lyckad karriär

Sofia Wistam och Pernilla Wahlgrens podcast

Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren har i snart två år gjort en podcast som kommer ut varje söndag. Podden heter ”Wahlgren och Wistam” och har sedan start haft över två miljoner lyssnare. Denna podd är en av de mest populära, alla åldrar, unga och gamla lyssnar på den med spänning. Det blir många roliga historier, mycket skratt och ibland många tårar. Sofia och Pernilla är väldigt ärliga och man kan säga att de inte alls är blyga i sin podd. Denna podd skiljer sig rätt mycket från andra poddar. Det viktigaste av allt är att man inte tröttnar på att lyssna på dem.

Förutom att ha ett framgångsrikt yrkesliv är Sofia Wistam lyckligt lottad på andra plan. Hon säger själv att hon har haft världens roligaste liv, hon har fått uppleva mycket roligt under alla år. Sofia är gift med Magnus Wistam. Hon har fyra barn, Kid, Sindy, Texas och Lennox. Hon är uppvuxen på Storholmen, utanför Lidingö. Sofia Wistam brukar själv säga att hennes uppväxt var annorlunda. Föräldrarna var skilda och hon bodde med sin pappa. Eftersom hon bodde på en liten ö ute i skärgården fick hon paddla i en kanot varje dag till skolan. Hennes relation till sin pappa har präglat henne mycket, han var lite udda och speciell. Men han blev en stor förebild för henne. Sofias pappa var psykiatriker och arbetade mycket med hemlösa och såg alla människors lika värde.

Sofia Wistams liv- roliga och svåra stunder

Givetvis har det även funnits svåra stunder för Sofia Wistam. En av dem var för några år sedan när hon drabbades av bröstcancer. Hon har beskrivit denna period som den svåraste i sitt liv. Hon valde att inte berätta för någon, det var hennes sätt att hantera denna svåra tid. Idag är hon friskförklarad och sjukdomen har inte lämnat några bestående spår av oro hos henne. Sofia Wistam är en positiv människa, hon ältar inte och klagar inte. Det är något som hon har fått med sig hemifrån. Hennes livsfilosofi är att våga vara annorlunda. Wistam säger själv att hon har haft roliga jobb, en underbar familj och att hon haft turen att resa jorden runt.