Fest hos Bindefeld

Fest hos Bindefeld

Först lanserade festfixaren Micael Bindefeld sin bok ”Min trädgård är en fest”, sedan tog han vidare konceptet i programmet ”Fest hos Bindefeld”. Där bjuder Micael Bindefeld middagsgäster till sin sommarstuga ute i skärgården. Han ger goda tips och råd om hur man lyckas med hemmafesten. Gästerna består bland annat av goda vänner och av personer som han inte känner. Fokus ges på mat, dukning och att skörda sina egna grönsaker. Fest hos Bindefeld handlar om hur man planerar och genomför en middagsbjudning eller en fest. Till exempel hur man väljer ut råvaror från trädgårdslandet, hur man blandar gäster och hur man tillagar maten.

Fest hos Bindefeld – vem är Micael Bindefeld?

Fest hos Bindefeld

Vem är egentligen den kända festfixaren? Micael Bindefeld växte upp i Göteborg med judiska föräldrar. Han är i grunden frisör. Han blev senare stylist bland kända personer. Sitt första evenemang organiserade han 1987. Han har även medverkat i två filmer, ”Adam & Eva” och ”Livet är en schlager”. Han har varit med i radio, som sommarpratare i programmet ”Sommar” på Sveriges radio P1. Micael Bindefeld är en stor inspiratör och många väntar med spänning på ”Fest hos Bindefeld”. Det finns flera program som liknar detta men skillnaden är att Bindefelds program handlar om hur man planerar och genomför en fest. De andra programmen är pratprogram, där gästerna pratar om sina liv.

Micael Bindefeld är inte ensam i programmet Fest hos Bindefeld. Han får hjälp av vännerna Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Dessa två är otroligt folkkära och har båda gjort otroliga karriärer. Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam är aktuella med den populära podden ”Wahlgren och Wistam” som släpps varje söndag och som sedan början har haft över två miljoner lyssnare. De har vunnit det Stora radiopriset som Årets podd. Denna duo har väldigt roligt tillsammans i podden och man ser samma gnista även i tv-programmet. Även i programmet har alla tre väldigt roligt tillsammans och de sprider en positiv energi. De har känt varandra länge, sedan början av 80-talet.

Idén till tv-programmet

Hur kom idén till programmet? Sofia Wistam som är Micaels vän sedan trettio år, tänkte att man skulle kunna översätta Micaels bok ”Min trädgård är en fest” till ett tv-program. I början gillade han inte allas tanken på tv-kameror i sin trädgård och han vägrade. Hans sommarställe är det heligaste han har och han är samtidigt väldigt privat av sig. Men efteråt är han glad att han ändrade sig. Ett produktionsbolag tog fram ett koncept där Bindefeld, Wahlgren och Wistam skulle bjuda till fest hemma hos den kända festfixaren. Resultatet blev ”Fest hos Bindefeld”. Programmet är unikt eftersom man får följa med hem till en riktig person med riktiga vänner.

Ambitionen med Fest hos Bindefeld är att alla ska ha roligt, både gästerna och programledarna. Programmet bjuder på inspiration för den som vill ordna en fest eller middag, roliga aktiviteter och spännande samtal. Sedan får man inte glömma den underbara miljön, färgerna och dekorationerna. Micael matchar maten med dukningen och det blir alltid speciellt och unikt. Micael har även ett växthus ute på lantstället, det är där han kopplar av. Där odlar han tomater, gurka och pelargoner. Han har själv ritat växthuset och han bjuder dit sina vänner ofta. Det var hans morfar som lärde honom att odla växter i stan och ute på landet. Förutom växthuset har han även en underbar trädgård med många fruktträd och blommor. Vem skulle inte vilja bli bjuden till Fest hos Bindefeld och uppleva en underbar middag ute i paradiset i skärgården?

Micael Bindefeld är en stor inspiratör

Programmet Fest hos Bindefeld är ett av Micael Bindefelds flera projekt. Micael Bindefeld har gjort många saker i sitt liv. Allt han gör inspirerar andra. En sak som många inte känner till är att 2014 startade han ”Micael Bindefelds stiftelse till minnet av förintelsen” som på olika sätt håller förintelsen levande genom att ge stipendier till kulturella projekt. Han driver även en pr-byrå som har många kunder, bland annat Mall of Scandiavia, Södra Teatern och Davida. Företaget har ett stort fokus på att skapa landets bästa team inom pr och event. Micael Bindefeld älskar sitt jobb. Han är en perfektionist och det kan man se på Fest hos Bindefeld som visas i kanal 5, en gång i veckan.